Finax, Haverbroodmix
De heerlijke haverbroodmix van Finax is terug! Makkelijk, snel en lekker haverbrood binnen handbereik!
Het enigste wat je nog nodig hebt naast het meel is water! De gist zit er namelijk al bij, dus wat wil je nog makkelijker als dat? Daarbij niet geheel onbelangrijk: het is nog lekker ook!
Bereidingswijze:
Doe 450 gram haverbroodmix in een mengkom en voeg de 4dl water toe. Kneed vervolgens ca. 5 minuten het deeg met de deeghaken. Leg het deeg neer op een met glutenvrije meel bestrooide plank, bedek je handen met meel en vorm een gelijkmatig brood zonder scheuren.
Laat vervolgens het brood ca. 35 minuten rijzen onder een vochtige theedoek op een met bakpapier bedekte bakplaat. Maak dan het brood iets vochtig en maak met een scherp mes een paar diagonale sneden in het brood.
Bak het brood voor ca. 10 minuten onder de oven op 250 graden. Verlaag vervolgens de temperatuur naar 200 graden en bak het brood voor nog eens 25 minuten. Bevochtig het brood nogmaals direct als het uit de oven komt.
Ingrediënten
Glutenvrij tarwezetmeel (max 2 mg gluten/100g), glutenvrije havervlokken 10%, magere melkpoeder, psyllium vezels, zuurdesempoeder (gierstmeel, rijstmeel en startcultuur), suiker, zout, gist, meel van geroosterde maïskorrels.
Voedingswaarde per 100 gram:
Energie | 340 kcal/1430 kJ |
Vet | 1 gram |
waarvan verzadigd | < 0,5 gram |
Koolhydraten | 77 gram |
waarvan suikers | 4 gram |
Vezels | 4 gram |
Eiwit | 4 gram |
Zout | 1,6 gram |
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.