Tammi, Wijnsteenbakpoeder
Wijnsteenbakpoeder is, in de volksmond beter bekend als wijnsteen, in combinatie met natriumcarbonaten vormt een uitstekend rijsmiddel waarmee je zelfrijzend bakmeel kunt maken. Zelfrijzend bakmeel kun je gebruiken voor het bakken van koekjes, cake, appeltaart en hartige taart. Het geeft het gebak meer volume en maakt het luchtiger.
Tip: wil je zelfrijzend bakmeel maken met (wijnsteenbak)poeder? Gebruik dan 15 gram wijnsteenbakpoeder op 500 gram meel. Vermenigvuldigen van deze aantallen kan natuurlijk gewoon.
Ingrediënten
Maïszetmeel*, rijsmiddelen: kaliumtartraten E336 (24,7%), natriumcarbonaten E500.
* = van biologische afkomst.
Voedingswaarde per 100 gram:
Energie | 233 kcal/1004 kJ |
Vet | 0 gram |
waarvan verzadigd | 0 gram |
Koolhydraten | 44 gram |
waarvan suikers | 0 gram |
Vezels | 0 gram |
Eiwit | 0 gram |
Zout | 17,51 gram |
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.