Recepten: Lunch, Recepten: Taart, Cake & Cupcakes

Zoete Glutenvrije Eiermuffins (Recept)

glutenvrije eiermuffins

Als je een echte zoetekauw ben, dan is dit een geschikt recept voor jou. Zoete glutenvrije eiermuffins. Zeer geschikt als ontbijt, lunch of leuk bij een picknick. Je kunt met relatief weinig ingrediënten een lekkere zoete snack op tafel te zetten.

Overigens zijn deze eiermuffins destijds gemaakt in papieren vormpjes. Het ziet er natuurlijk ontzettend gezellig uit, maar dit was niet echt het beste idee. Ze gingen namelijk totaal niet uit de vorm los. Het is gemakkelijker om de muffinvorm in te vetten en eventueel rondjes bakpapier te knippen voor op de bodem. Dan krijg je ze het mooiste uit de vorm.

Wat heb je nodig voor 6 zoete glutenvrije eiermuffins?

  • 4 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel maiszetmeel
  • 0,5 appel

Hoe maak je de eiermuffins?

Stap 1: Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.

Stap 2: Doe alle ingrediënten in een kom en mix alle ingrediënten goed door elkaar met een garde of mixer. Dit doe je ongeveer 3 tot 5 minuten. Verdeel het beslag over zes vakjes van een muffinbakvorm. Vergeet deze niet goed in te vetten. Wil je liever niet dat hij aan de bodem blijft plakken? Gebruik dan een beetje bakpapier… Heb je geen muffinvorm? Gebruik dan een kleine springvorm of een ovenschaal, maar dan worden het natuurlijk geen echte muffins.

Stap 3: Plaats de muffinvorm in de oven en bak de eiermuffins gaar in 15 minuten in de oven.

In principe kun je eiermuffins een aantal dagen in een afgesloten bak bewaren in de koelkast. Je kunt ze natuurlijk ook heerlijk opeten. Voor het recept gebruik je ongeveer een half tot een hele appel, maar je kunt ook ander fruit gebruiken, zoals bananen of rode vruchten. Wil je liever geen zoete, maar hartige muffins, dan vervang je de suiker en vruchten voor hartige ingrediënten.

Ben jij meer een zoetekauw of ben jij echt dol op hartig?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.