Recepten: Taart, Cake & Cupcakes

Super fluffy botercreme (Recept)

Botercreme

Een van de lekkerste decoraties op cupcakes vindt ik botercrème! Alleen bij het maken van botercrème zijn er wel een aantal dingen die ervoor zorgen dat hij echt super licht en luchtig wordt. Hier lees je mijn manier van het maken van botercrème, zodat jij ook de meeste luchtige, lekkere en mooie botercrème kan maken!

Dit recept is genoeg om 12 cupcakes te decoreren met een mooie toef botercrème. Vermenigvuldigen van dit recept kan natuurlijk altijd als je meer nodig hebt. Voor de cupcakes kun je gebruik maken van de glutenvrije cakemix van Peaks! Deze is zeer geschikt voor het maken van cupcakes. Geen zin in zelf bakken? Je kunt natuurlijk altijd een kant-en-klare cake gebruiken om te decoreren. Of deze chocolade cakejes!

Wat heb je nodig voor de botercreme?

 • 150 gram zachte ROOMBOTER
 • 340 gram gezeefde POEDERSUIKER
 • 3 a4 eetlepels (volle) melk
 • 1/4 theelepel vanille extract

Tip: Het beste kun je roomboter gebruiken met een extra hoog vetgehalte, zo hoog als 70 of 80 procent zelfs! Zelf geef ik dan nog de voorkeur aan ongezouten roomboter, maar dat is ieder voor zich natuurlijk.

Tip: Het beste is om de roomboter een dag van tevoren uit de koelkast te halen, zodat deze lekker zacht is als je hem wilt gebruiken.

Bereidingswijze

Allereerst doe je de 150 gram zachte roomboter (op kamertemperatuur) in de mengkom en mix je dit met je keukenmachine voor zeker 5 minuten. Handmixer kan ook maar dan duurt het allemaal iets langer.

Vervolgens zeef je de poedersuiker en voeg je de helft van de poedersuiker toe aan je botermengel. Mix het dan voor 3 tot 5 minuten, zodat de poedersuiker helemaal is opgenomen door het botermengel.

Denk eraan met een keukenmachine: begin op de laagste snelheid! Anders vliegt de poedersuiker je om je oren.. 😉

Als alle poedersuiker is opgenomen in het botermengel, voeg je de rest van de poedersuiker toe en mix je weer alles goed doorelkaar voor 3 tot 5 minuten.

Pak een apart kommetje en doe hier de melk en de vanille extract in. Meng deze goed door elkaar en voeg dit mengel toe aan je botercrème. Dit geheel mix je dan weer voor ongeveer 3 tot 4 minuten, totdat de melk helemaal is opgenomen.

Wil je een kleurtje toevoegen aan je botercrème? Voeg dit dan toe als je de melk ook toevoegt.

En voilà! Je super fluffy botercreme is klaar voor gebruik!

3 thoughts on “Super fluffy botercreme (Recept)

 1. Eline Donders schreef:

  Linda Nuchelmans-Mooij, voor de volgende verjaardag

  1. Haha ja ik zag het, binnenkort maar vast uitproberen!

  2. Linda schreef:

   Haha ja das een goeie????

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *