Recepten: Taart, Cake & Cupcakes

Recept: Glutenvrije Cupcakes 6 stuks

Basic recept voor 6 lekkere glutenvrije cupcakes. Ideaal om eventueel aan te passen naar de wensen en smaak van uzelf!

Benodigdheden

  140 gram Doves Farm Witmix
(of natuurlijk een andere witmix/bloem)
  125 ml lauwe melk (eventueel soja- of rijstemelk)
  4 gram bakpoeder
  1 theelepel zout
  60 gram (lichte) basterdsuiker
  6 eetlepel zonnebloemolie (of andere olie)
(kan ook worden vervangen door 90 gram (room)boter)
  1 ei
  1 zakje vanillesuiker

Bakvorm voor 6 muffins/cupcakes
  Papieren cupcakevormpjes

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor 180 graden.
  2. Doe allereerst het meel in een kom en voeg het zout, de suiker en de vanille suiker toe.  Meng dit samen.
  3. Doe vervolgens in een aparte kom het ei, de melk en de olie met elkaar mengen.
  4. Maak in de kom met het meel een kuiltje en giet daar het eiermengel in.
  5. Meng dit dan rustig door elkaar, niet mixen!
  6. Vul met een lepel de cupcake-vormpjes met het beslag.
  7. Plaats de cupcakes in de oven, en bak deze voor ongeveer 25 minuten. (kijk regelmatig even of ze nog niet uitdrogen).
  8. Als de cupcakes uit de oven komen laat je ze nog even rusten voordat je gaat versieren.
Tip: Meng door het beslag bijvoorbeeld een handje noten of bosbessen voor de afwisseling

Related Posts

One thought on “Recept: Glutenvrije Cupcakes 6 stuks

  1. Anja Weterings schreef:

    Ik bak met hete luchtoven wat is dan de themperatuur en hoelang dan in de oven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *