Recepten: Brood

Glutenvrije brunch broodjes (Recept)

Het is een klassieker bij het zondagochtend ontbijt. Brunchbroodjes. Ze zijn geschikt voor ieder moment, maar stiekem zijn ze echt onmisbaar tijdens de kerst-, paas en andere feestdagen. In onze webshop kun je ook glutenvrije brunch broodjes van Schnitzer kopen, maar zelf maken is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. In dit recept wordt er gebruik gemaakt van de witbroodmix van Doves Farm, maar een bruinbroodmix gebruiken kan natuurlijk ook. Je kunt eigenlijk alle kanten op met dit recept, want de pitjes kunnen natuurlijk ook nog vervangen of weglaten.

Wat heb je nodig voor 10 glutenvrije brunch broodjes?

glutenvrije brunch broodjes

Hoe maak je de glutenvrije brunch broodjes?

Stap 1: Doe alle ingrediënten in een mengkom. Mix de ingrediënten samen met de deeghaken voor 8 tot 10 minuten. Heb je geen deeghaken? Leg alle drogen ingrediënten op een schoon aanrecht en maak een kuiltje. Plaats de natte ingrediënten in het kuiltje en kneed dit met de handen samen.

Stap 2: Het handigste is om een muffinbakvorm te gebruiken. Vul de muffinvorm met bolletjes brooddeeg en strooi de zaadjes en pitjes eroverheen. Heb je geen muffinbakvorm? Vorm dan kleine bolletjes op een bakplaat met bakpapier.

Stap 3: Zet de muffinsvorm (of bakplaat) in de voorverwarmde oven (40 a 50 graden), met 1 van de ‘vakjes’ gevuld met water (of gebruik een schaaltje water). Laat de broodjes ongeveer 25 minuten rijzen. Verwarm na de 25 minuten de oven voor op 180 graden. Bak de glutenvrije brunch broodjes in 20 a 25 minuten gaar.

glutenvrije brunch broodjes

Wat vind jij onmisbaar bij het zondagochtend ontbijt?

4 thoughts on “Glutenvrije brunch broodjes (Recept)

 1. Suzan Bruininx schreef:

  Is er ook toevallig een alternatief voor psyllium? Ik heb dat niet in huis maar wil ze zondag eigenlijk graag bakken

  1. xanthangom zou ook zeker kunnen 🙂

  2. Suzan Bruininx schreef:

   Dat heb ik ook niet

  3. Haha een halve rijpe banaan?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *