Recepten: Brood

Recept: Bruin brood (uit de oven)

Oven brood

Een lekker en makkelijk recept voor bruin brood uit de oven. Ideaal voor de beginnende glutenvrije broodbakker! En daarbij ook nog eens relatief goedkoper, omdat er gebruik is gemaakt van ons eigen meel! Ik heb dit recept gekregen van een klant die altijd dit recept volgt als hij met het eigen merk broodmix bakt.

Wat heb je nodig?

500 gram Glutenvrije Super Bruinmix
400 ml lauwe melk (eventueel soja- of rijstemelk)
7 gram droge gist
1 theelepel zout
een beetje suiker (bv. 1 theelepel)
1 eetlepel zonnebloemolie
koffiemelk
een ingevet bakblik (bijvoorbeeld 11x25x7)

Recept voor een heerlijk glutenvrij bruin brood

Bereidingswijze

  1. Doe allereerst het meel in een kom en voeg het zout en de suiker toe en meng dit samen.
  2. Verwarm dan de melk en olie tot een lauwe temperatuur, voeg de gist toe en meng dit samen.
  3. Giet de melk bij het meel en kneed dit met de mixer voor ongeveer 3 minuten.
  4. Doe het deeg in de bakvorm en strijk het deeg strak.
  5. Pak een theedoek en leg deze over de bakvorm en laat het brood 40 minuten rijzen.
  6. Bestrijk het gerezen brood met de koffiemelk.
  7. Plaats het bakblik in een voorverwarmde oven (180 graden) gedurende 40 minuten.

Tip: Het kan soms zijn dat je bakblik net iets te klein is voor het brood: je kan er dan voor kiezen om bijvoorbeeld 450 gram broodmix te gebruiken.

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *