Blogberichten

Tips voor de 1ste glutenvrije Sinterklaas

Het is lastig, je komt erachter dat je kind Coeliakie heeft maar Sinterklaas staat alweer voor de deur.
Hoe ga je dit aanpakken en waar moet je op letten zodat je kind niet ziek wordt, maar ook nog een normale Sinterklaas heeft en zich niet buitengesloten of anders voelt?
Hier kunt u wat handige tips lezen over dit onderwerp. De tips zijn verzamelt door Glutenvrije Super Eindhoven, maar niet zelf bedacht. Een groep lieve moeders wilde dit graag via deze weg verspreiden om anderen te helpen

Voorbereidingen

???? Stuur samen met u kind een brief naar Sinterklaas om te vertellen dat hij/zij nu glutenvrij moet eten en dus ook andere pepernoten moet eten.
???? Koop voor de zekerheid een zakje glutenvrije pepernoten in de winkel, voor als het zelf maken niet lukt natuurlijk.
???? Maak of koop zakjes waar eventueel traktaties in kunnen worden gedaan. En zorg dat u deze altijd bij heeft voor de ‘onverwachte’ piet die u tegen kan komen.
???? Bijvoorbeeld een leuk etiket voor op de glutenvrije pepernoten is ook leuk, zodat u kind het leuk vindt om ze mee te nemen.
???? Vertel over de ‘glutenvrije piet’. Die zorgt voor alle glutenvrije kinderen pepernoten krijgen. Hij weet precies welke kinderen dat zijn, want dat staat immers in het grote boek van Sinterklaas!
De andere Pieten bij de intocht zijn allemaal ‘glutenpieten’ en die weten niet dat je kind glutenvrij moet (daarom komen ze steeds bij hem). Wil je de tips graag downloaden? Klik dan even op het cadeautje: ????

Aankomstdag/intocht

???? Zorg dat u een zakje met glutenvrije pepernoten bij u heeft. Doe deze in een dubbel zakje, zodat piet het binnenste zakje niet kan besmetten. Deze aan een Piet geven zonder dat jouw kinderen dit zien, met de vraag of ze het zakje met speciale pepernoten aan jouw kind willen geven.
???? Ook kan u de pepernoten s’ochtends in de schoen doen met natuurlijk een uitlegbriefje van Sinterklaas zelf.
TIP: in geen geval een zakje glutenvrije pepernoten uit je tas te toveren bij de intocht van Sinterklaas. En dan tegen elke Piet zeggen dat je kind die pepernoten niet mag. Dan krijgt je kind het gevoel dat Sint niet om hem geeft.

Wij willen graag ook iedereen uitnodigen, die Sinterklaas al vaker hebben gevierd, om hun tips te delen hieronder in de comments zodat je beginnende glutenvrije ouders kan helpen met de 1ste glutenvrije Sinterklaas.

2 thoughts on “Tips voor de 1ste glutenvrije Sinterklaas

  1. Dank jullie wel hier leren we van super een coeliakie oma

  2. Bedankt voor het liken op Facebook! We proberen het allemaal net ietsje makkelijker te maken op deze manier en daar helpen jullie allemaal mee! En we krijgen allemaal positieve reacties hierop, dus het gaat goed! 😀

    Nog meer iemand leuke en handige tips voor de glutenvrije Sinterklaas? 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *