Blogberichten

Must-haves voor de glutenvrije kerst

Must-haves voor de glutenvrije kerst

 

Must-haves voor de glutenvrije kerst

Must-haves voor de glutenvrije kerst

De kerstdagen zijn alweer bijna aangebroken en met dit in mijn achterhoofd wil ik jullie graag een aantal tips en handige producten meegeven om goed en lekker deze heerlijke maand door te komen. Er worden verschillende tips gegeven, maar ook producten die bijvoorbeeld erg handig zijn om in huis te hebben.

Een paar producten die handig zijn om in huis te hebben..

De belangrijkste en misschien de meest handige tip is: zorg dat je (zelfrijzend) bakmeel in huis hebt. Hier kun je verschillende recepten mee maken, en ook makkelijk voor de last-minute baksels.
Daarnaast is het sowieso wel handig om verschillende soorten meel en bakmixen in de kast te hebben staan, maar (zelfrijzend) bakmeel is toch wel een must.

Ook is amandelmeel een goede om erbij te pakken. Hier maak je de gerechten gewoon echt lekker mee en kun je ook alle kanten op.

Verder een goede om in de kast te hebben zijn lange vingers. Ja het klinkt heel stom, maar daarmee kun je wel is een handomdraai een glutenvrij tiramisu op tafel zetten.
Stel je voor: je gaat op visite voor de kerst maar ze hebben geen glutenvrije toetje? Het zou kunnen gebeuren en dan ben je toch blij met je lange vingers op dat moment. En daarbij kun je ze ook goed gebruiken als taartbodem. Beetje boter erbij en hoppa!

Een paar andere handig tips..

Als je bij familie of vrienden gaat eten is het wel handig om te weten hoe het menu eruit gaat zien. Mensen (familie en vrienden) doen vast en zeker hun best, maar ze zijn niet zo getraind als jezelf hierin.
Erg veel mensen denken bijvoorbeeld: “Oh, dan doen we een soepje als voorgerecht’. Super goed idee natuurlijk, totdat ze bij de vermicelli aankomen en niet realiseren dat dat ook niet mag. En daar zit je dan bij het voorgerecht.. zonder soep.

En daarbij gezegd: zorg dus het liefst ook zelf voor een alternatief mocht het toch zijn misgegaan. Ze doen vast en zeker hun best, maar het is toch wel fijn als je dan in ieder geval iets anders kan eten.
Denk bijvoorbeeld aan zelf een blik of pakje soep.
Wat crackers of toastjes is ook nooit weg om zelf eventueel mee te nemen voor het geval dat.

Dat allemaal gezegd te hebben, is er nog een laatste tip: Blijf alert!
Het kan zomaar gebeuren dat je toch ziek wordt als je niet goed hebt opgelet. Het is natuurlijk heel vervelend als je ziek wordt en daarbij is de kerst vaak hartstikke gezellig. En die combinatie kan soms vervelende gevolgen hebben de volgende dag..

Last but not least: Fijne kerstdagen!

Pssst! Heb jij nou ook nog een goede tip of handigheid? Laat het weten in de comments!
Zo help je een ander en dat geeft toch wel een beetje kerstgevoel toch?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *