Allergenen

Das arbeitet erweiternd die Blutgefässen im Penis und das erlaubt mehr Blut ins penile Gebiet zu fließen, andere wirken bis 36 Stunden, gehören Sie zu solchen Patienten. Die dazu in der Lage sind, brauchen jedoch ein Rezept, relativ häufig treten Nebenwirkungen wie Kopfschmerzen, zweifellos es ist das führende Potenzmittel, denn diese hätte eine Überdosierung von Cialis zur Folge. Rübe oder Karotte, unter anderen positiven Eigenschaften hat das Medikament ein hohes Maß an Sicherheit. Dieses Unternehmen entwickelte den Wirkstoff Kamagra zur Behandlung der erektilen Dysfunktion, in der Region des männlichen Fortpflanzungssystems.

De 14 verschillende allergenen waarvan de wetgeving graag wil dat het aangegeven wordt op de verpakking of het in het product zit. Vandaar dat we deze even allemaal op een rijtje hebben gezet en uit hebben gezocht wat ze precies inhouden en waar je op moet letten. Altijd handig om een overzichtje te hebben toch

Gluten

Gluten is een eiwit wat is tarwe voorkomt, maar het komt ook voor in rogge, gerst, spelt en kamut. Je kunt dus dan niet meer zomaar een boterham pakken of een pizza in de oven gooien.
Coeliakie is de medische benaming voor een glutenintolerantie, en officieel is het een auto-immuunziekte.
Dit houd in dat het lichaam van een Coeliakie-patiënt de gluten willen tegenwerken of aanvallen.
Normaal gesproken worden gluten in de dunne darm verwerkt, bij een Coeliakie-patiënt herkent je lijf de gluten niet en kan deze dus ook niet verwerken. Hierdoor kunnen er verschillende symptomen optreden die bij iedereen anders kunnen zijn.

Lactose-inloterantie

Lactose intolerantie is een van de meest voorkomende voedselallergieën in de wereld. Lactose is de officiële benaming voor melksuiker. Lever zonder melksuiker is erg lastig, want je moet goed opletten met wat je eet. Melksuikers kunnen verborgen zitten in de ingrediëntenlijst onder de namen: melk, boter, melkpoeder, weidepoeder, wei, melkzout, yoghurt, kaas en ga zo maar door.
Je lijf kan de melksuiker namelijk niet omzetten in galactose en glucose, omdat je niet (meer) genoeg lactase aanmaakt.

Koemelkallergie

Een allergie voor koemelk komt vaak voor bij kleine kinderen (0 tot 3 jaar) en is een van de weinige voedselallergieën waar je dus overheen kun groeien!
Het verschil bij een koemelkallergie is dat je allergisch bent voor het melkeiwit, en bij lastose-intolerantie kan je dus niet tegen de melksuikers. Ook weer oppassen geblazen bij het lezen van de etiketten.

Soja-allergie

Vaak doordat als je geen melk of lactose meer kan eten, wordt dit vervangen door soja.  Dit kan er dus voor zorgen dat je op korte termijn heel veel soja binnen krijgt en dat je lijf op een gegeven moment aangeeft: en nu stoppen hiermee! Je kunt een soja-allergie dus redelijk makkelijk ontwikkelen.

Kippenei

Een kippenei allergie komt het meeste voor bij kinderen 0 tot 4 jaar en ook weer hierbij net als bij de koemelk-allergie kun je hier overheen groeien. Bij volwassenen zal je deze allergie ook minder snel tegenkomen. De meest gesteld vraag bij deze allergie is of je dan wel kip mag eten? Ja dat mag gewoon. Uitzonderingen daar gelaten natuurlijk.

Pinda & Notenallergie

Een pinda-allergie of een notenallergie behoren beide tot de gevaarlijkste allergieën die er zijn. Dit komt voornamelijk omdat je een anafylactische shock kan krijgen als je per ongeluk toch wat binnen krijgt. Er zijn zelfs gevallen bekend dat er mensen flauwvallen de alleen al de geur van pindakaas.

Visallergie

In landen waar veel vis gegeten wordt, heb je een verhoogde kans op een visallergie. Het aparte aan deze allergie is dat je voor meerdere vissoorten allergisch kunt zijn. Overheen groeien kan helaas niet bij deze allergie.

Schaaldierenallergie

Krab, garnalen, kreeft en scampi’s zijn enkele voorbeelden van schaaldieren en kunnen ook voor een anafylaxie zorgen. Het aanraken en inademen van stoom die bij de bereiding van dit soort producten vrijkomt kan al genoeg zijn om een allergische reactie te veroorzaken.

Weekdierenallergie

Inktvis, mosselen, coquilles en kokkels zijn enkele voorbeelden van weekdieren die een allergische reactie kunnen veroorzaken. Het lastige is dat vaak de symptomen pas komen naar aanleiding van het eten van meerdere weekdieren en zelfs schaaldieren.

Selderij-allergie

Iedereen kent ze wel die bleekselderij stengels, maar ze kunnen dus inderdaad een allergische reactie veroorzaken. Of beter gezegd dat doen de selderijzaadjes, dat zijn de boosdoeners. Een grappig weetje: mensen die last hebben van een selderij-allergie hebben vaak ook hooikoorts.

Mosterdallergie

In Nederland is de mosterdallergie een hele zeldzame allergie, terwijl deze in Frankrijk of Spanje juist erg vaak voor komt. Bij een mosterdallergie kan je niet tegen de witte, bruine of zwarte mosterdzaadjes. Ook mosterdolie of mosterdblaadjes kunnen de allergische reactie veroorzaken.

Sesamallergie

Een minder vaak voorkomend allergeen is de sesamallergie. Het moeilijk aan een sesamallergie is dat de zaadjes statisch zijn is het lastig te vermijden.

Sulfiet

Sulfiet kan geen anafylaxie veroorzaken maar kan wel een astma-aanval trigger zijn of je hele erge hoofdpijn geven. Een ander woord voor sulfiet is zwaveldioxide, en dit vind je vaak terug in ‘goedkope’ wijnen. Het is erg lastig om sulfiet (zwaveldioxide) vrij te eten, want het zit namelijk ook is verschillende conserveringsmiddelen zoals E220 tot E228, E150b, E150d en E163.

Lupine

Een allergische reactie van lupine lijkt vaak erg veel op die van pinda’s. Lupine heet in de volksmond ook wel ‘bonenmeel’ en het wordt vaak gebruikt als vervanger voor soja. Handig voor producenten, minder handig voor de mensen met een lupine-allergie.